5 syytä miksi asunto kannattaa stailata myyntikuntoon

Miksi koti kannattaa stailata ennen myyntiin laittoa?

Sunnuntain Hesarissa oli iso artikkeli kodin stailauksesta myyntikuntoon. Sain sen pohjalta idean kirjoittaa aiheesta blogipostauksen. Olen jo useamman vuoden painottanut kodin stailauksen tärkeydestä. Päällimmäinen kysymys tuntuu olevan miksi. Siis mitä hyötyä siitä on asunnon myyjälle?

Kodin osto on aina jännittävä sekä myös stressaava prosessi. Kukaan meistä ei halua tehdä väärää päätöstä varsinkin kun kyseessä on suuri summa rahaa. Välillä tuntuu onko edes mahdollista löytää juuri sitä oikeaa minulle tarkoitettua kotia, kun mikään netissä olevista asuntoilmoituksista ei nappaa.

Monet meistä ajattelee että eihän sillä kalustuksella ole mitään vaikutusta, mutta näin ei valitettavasti ole. Ostaja etsii itselleen asuntoa josta voi tehdä oman kodin. Silloin kun asunto näyttää selkeästi myyjän kodilta, siitä ei yleensä välity tätä oman kodin tunnetta ostajalle.

Asunnon tulee totta kai olla toimiva ostajan kannalta, mutta ostopäätös tehdään useimmiten tunnepohjalta. Asunnon täytyy tuntua juuri oikealta.

5 syytä miksi asunto kannattaa stailata myyntikuntoon

  1. Asunnosta saa paremmat ja houkuttelevammat kuvat. Tämä taas auttaa ostajaa huomaamaan asuntoilmoituksen muiden joukosta netissä tai vastaavasti kiinnostus herää kuvien kautta välittäjän tarjotessa ko. asuntoa potentiaaliselle ostajalle.

  2. Ostaja saa asunnosta paremman käsityksen kun se ei ole liian persoonallisesti sisustettu ja ole niin selkeästi myyjän koti.

  3. Stailattu tila on myös helpompi hahmottaa kuin vastaavasti kokonaan tyhjä.

  4. Asunnon ostaja ei osta myyjän kotia vaan tilan, josta hän voi tehdä oman kodin.

  5. Stailattu asunto menee nopeammin kaupaksi ja siitä voi saada jopa korkeamman hinnan, koska se huomataan paremmin ja se saa enemmän kiinnostusta sekä näkyvyyttä ja näin näyttöihin saadaan enemmän potentiaalisia ostajia.

Olen myös kuullut väitteitä, että stailattu koti olisi jotenkin valheellinen ja feikki. Pitää paikkaansa ettei stailattu koti ole välttämättä sellainen, jossa asutaan ja eletään, mutta sen tarkoitus onkin antaa mahdollisimman neutraali kuva tilasta ja näyttää mitä siihen mahtuu. Kodin stailaus myynti kuntoon kannattaa aina! Asunnon myyjä voi tehdä sen itse tai pyytää ammattilaisen apua, jolloin vältetään tunnesiteet asuntoon ja nähdään se ostajan näkökulmasta.

Tässä muutama ennen ja jälkeen esimerkki yhdestä stailaamastani kohteesta Aurinkorannikolla:

PicMonkey Image-5.jpg
PicMonkey Image-8.jpg
PicMonkey Image-6.jpg
PicMonkey Image-17 2.jpg